Στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού Ο Ο.Π.Α.Π. υπέβαλε στις 14-10-2011 πλήρη φάκελο προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Δ/νση Άθλησης για Όλους , Λειτουργίας τμημάτων Αθλητισμού   για την ένταξή τoυ στα γενικά προγράμματα  μεγάλης διάρκειας χειμερινής  περιόδου 2011 – 2012 . Η πρόταση του Ο.Π.Α.Π. εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 136758/12-12-2011 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  , για τη διοργάνωση 18 συνολικά  τμημάτων μαζικής άθλησης, το τμήμα άθληση στην παιδική ηλικία , άθληση στην εφηβική ηλικία, και άθληση και γυναίκα  στις Δημοτικές Ενότητες Ρεντίνας, Αρέθουσας και Εγνατίας. Ο Ο.Π.Α.Π μετά από την εγκριτική απόφαση αυτή  προχώρησε στη πρόσληψη 2 Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στις 23/12/2011 προκειμένου να προβεί εγκαίρως  στην διοργάνωση των τμημάτων αυτών τα οποία θα υλοποιηθούν και μέσα στο 2012. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους .

Μετά την παραχώρηση της χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων στον Ο.Π.Α.Π από το Δημοτικό Συμβούλιο ,λειτούργησε το Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας για την χρήση οργάνων άρσης βαρών καθώς επίσης ομάδα για την προετοιμασία στίβου. Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ο.Π.Α.Π διοργανώθηκαν επίσης αγώνες «Paramotor» στα Βρασνά στις 1/9 έως 4/9 ο «Διεθνής Αγώνας Windsurf» και στις 17/9 έως 18/9 «Αγώνες ιστιοσανίδας , kite surf , catamaran και ιστιοπλοϊας στη μνήμη του αθλητή Άλκη Καλιγκάτση στην Λίμνη Βόλβη.

Ο Ο.Π.Α.Π δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον παιδικό αθλητισμό διοργάνωσε μέσα στο καλοκαίρι ένα «Παιδικό Τουρνουά Scrabble» για παιδιά ηλικίας από  6 έως 12 ετών , πιστεύοντας ότι τα παιδία θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την ενεργητικότητα και την αποδοτικότητα τους σε κάτι που τους ψυχαγωγεί και τους τονώνει με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση τους και να μειωθεί το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την ίδρυση παιδικής ακαδημίας ποδοσφαίρου Δήμου Βόλβης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο