Επετειακό ημερολόγιο δήμου Βόλβης

Με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 (1922-2022) και το άμεσο επακόλουθό της, τον ξεριζωμό των χιλιάδων Μικρασιατών Eλλήνων από τις εστίες τους, μια εποποιία μοναδική για την ελληνική Iστορία, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλβης και του Δημάρχου Διαμαντή Λιάμα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης  προχώρησε η έκδοση επετειακού ημερολογίου αφιερωμένου στις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δεν λησμονήθηκαν.

Μέσα από τις δεκαέξι σελίδες του ημερολογίου, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Βόλβης, αποτυπώνεται μια ιστορική έρευνα και ξεδιπλώνονται μαρτυρίες για τον ελληνισμό που κλαδεύτηκε και ξανάδωσε πιότερο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν -κατά μήνα- να βρουν πληροφορίες για το Κατιρλί, το Οφρύνιον, τη Βίγα, την Καλόλιμνο, τον Εσμέ, το Κίζδερβεντ, το Μιστί της φωτοδότρας Μικράς Ασίας αλλά και για περιοχές του πολύπαθου Πόντου, όπως τα Κοτύωρα, τη Μπάφρα, τη Φάτσα,τον Κογό, το Κουρού ντερέ. Ενώ δεν θα μπορούσε να λείψουν ιστορικά στοιχεία για τις περιοχές της θρυλικής Θράκης όπως τη Μάδυτο, το Σχολάρι, το Μπογιαλίκι, όπου ζούσαν και δραστηριοποιούνταν Έλληνες

Στις σελίδες αποτυπώνονται, μέσα από φωτογραφίες και καρτ ποστάλ, εικόνες από τις περιοχές από όπου προήλθαν οι πρόγονοι μας. Ας κρατήσουμε περήφανα μες τις καρδιές μας αλώβητη την ιστορική μνήμη και ας την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Γιατί ο μόνος θάνατος είναι εκείνος της λησμονιάς…

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ημερολογίου αυτού μέσα από μαρτυρίες, αφηγήσεις και φωτογραφίες, πολύτιμα τεκμήρια εκείνης της εποχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας στην αντιπρόεδρό του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης κα. Στέλλα Κοντοπούλου για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο επιμελήθηκε προσωπικά.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης

Επιτρόπου Παναγιώτης

Μπορείτε να δείτε και να “κατεβάσετε” το Ημερολόγιο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο