Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , την Κυριακή 14 Μαΐου 2023,  με μεγάλη συγκίνηση, τιμή και λαμπρότητα, τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων  στον  ιερό ναό του Οσίου Αυξεντίου στον Σταυρό. Ο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο “Ξενιτέας” του Σταυρού ήταν εκεί για να αποδώσουν φόρο τιμής για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων Ποντίων αδερφών μας.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καθώς και πλήθος παρευρισκομένων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση μνήμης  μεταξύ άλλων, μέλη Στρατιωτικών Αρχών, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων και υποψήφιοι Βουλευτές κομμάτων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων .

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε μπουφές με διάφορα παραδοσιακά εδέσματα  που έφτιαξαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου  “Ξενιτέας” προς τιμή όλων των παρισταμένων, στο προαύλιο χώρο του ναού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πατέρα Χρύσανθο που  επέτρεψε, με τις ευλογίες του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μέσα στον ναό του Οσίου Αυξεντίου  λόγω του άστατου καιρού. Επίσης, ευχαριστούμε τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας ‘’Ο Ελλήσποντος ‘’ καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Στίβου ‘’ Ο Άγιος Γεώργιος’’ για την παρουσία τους!

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά, όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ Ξενιτέας ‘’ για την άψογη συνεργασία και την βοήθειά τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση 

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο