O O.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης αναρτά βίντεο (B’ ΜΕΡΟΣ) της Εκδήλωσης Μνήμης για τη Μάχη της Ρεντίνας που πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό αμφιθέατρο Σταυρού στις 15 Ιουνίου 2021.

Το βίντεο περιέχει σημαντικά ιστορικά στοιχεία για  την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας στον Δήμο Βόλβης και για τον νεοελληνικό διαφωτισμό  που έχουν κατατεθεί με τις εισηγήσεις των αξιόλογων ομιλητών.

Στο βίντεο παρουσιάζονται κατά σειρά

  • Εισήγηση από την κα Σταυρούλα Μαυρογένη,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Η συμβολή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού στην Επανάσταση του 1821»
  • Εισήγηση από την κα Στέλλα Κοντοπούλου Νηπιαγωγό, Αντιπρόεδρο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης, με θέμα : «Τα χωριά του Δήμου Βόλβης στα χρόνια της Επανάστασης του 1821».
  • Απονομή αναμνηστικών στους ομιλητές και η βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τον Δήμο Βόλβης  με θέμα: «1821-2021. 200 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τα βραβεία σε αντιπροσώπους των σχολείων: 

Το Α’ βραβείο δόθηκε στο 3ο ειδικό Δημοτικό σχολείο,  

Το Β’ βραβείο δόθηκε στο δημοτικό σχολείο Μαδύτου και  

Το Γ’ βραβείο στο 22ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου. 

  • Απαγγελία ποιημάτων από την Δικηγόρο και μέλος του ΔΣ Ο.Π.Α.Π κα Νάνου Εύα με συνοδεία μουσικής από την μουσικό του Ο.Π.Α.Π  κ. Νίκη Καραγκιόζη .

 Ευχαριστίες

Ο Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Διδώνη για τη διάθεση του οπτικού υλικού από το αρχείο του.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρώτο μέρος του σχετικού Βίντεο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ (Β’ ΜΕΡΟΣ) ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ 15/6/21

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο