Στις 9.6.2011 Ο Ο.Π.Α.Π. πρώτη φορά υπέβαλε ολοκληρωμένο φάκελο.

Φάκελο αίτησης συμμετοχής –Δήλωση –Προσφορά προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε στα πλαίσια της αριθ. πρωτ.: 757/24/5/2011 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την υλοποίηση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ)  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Το πρόγραμμα αυτό έκτοτε υλοποιείται έως σήμερα. Η συμμετοχή του Ο.Π.Α.Π.  φέτος σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού από τις συνολικά 90 αιτήσεις παιδιών ηλικίας από 6 έως 12 ετών που κατατέθηκαν από τις μητέρες τους εγκρίθηκαν όλες (όμως εντάχθηκαν οι 56 βάση δυναμικότητας των δομών) .

Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία , μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους από τις Δομές του Δήμου . Η διάθεση των θέσεων αυτών έγινε από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση τους προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Η συμμετοχή μας περιελάμβανε 3 Δομές στις Δημοτικές Ενότητες Ρεντίνας (Άνω Σταυρός) , Αγ. Γεωργίου (Ασπροβάλτα),  και Μαδύτου (Ν.Μάδυτος) όπου και υλοποιείται το πρόγραμμα.

Για τον σκοπό αυτό ο Ο.Π.Α.Π. προσέλαβε καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο απασχολεί τα παιδιά σε διάφορες δραστηριότητες (μουσική, χορός, χειροτεχνίες , ζωγραφική, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και γυμναστική) . Παράλληλα προχώρησε στην προμήθεια διάφορων ειδών (χαρτί ζωγραφικής, μπογιές, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια ντουλαπάκια αποθήκευσης και φαρμακεία κλπ) για τον σκοπό αυτόν.  Τα παιδιά των Δομών συμμετέχουν  σε διάφορες Εκδηλώσεις του  Ο.Π.Α.Π.  την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Κάθε χρόνο προγραμματίζεται και μια δωρεάν εκδρομή με τις μαμάδες (magik park , κτήμα Λίκνο).

 

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο