Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

4 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 9:00 πμ - 11:30 μμ

Συνεχίζει τις εκδηλώσεις ο Οργανισμός  Πολιτισμού,  Αθλητισμού και  Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) του  Δήμου Βόλβης και το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00μμ στο ανοικτό Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης με τίτλο:  «Αφιέρωμα μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό» με τραγούδια, χορούς και δρώμενα, κάνοντας έτσι ένα οδοιπορικό στις ματωμένες μνήμες, στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. 

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Με την Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών, ο ελληνισμός της Ανατολής εξαφανίστηκε ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια και περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες ήρθαν υπό άθλιες συνθήκες στην Ελλάδα. Το σχεδόν χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος έπρεπε τάχιστα να στεγάσει και να περιθάλψει αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό.  

Το παραδοσιακό ηχόχρωμα στην εκδήλωση μας θα δώσει το μουσικό σχήμα  του Αστέριου Τράκα.  

 Ο Ο.Π.Α.Π του  Δήμου Βόλβης  καλεί τους Δημότες να έρθουν να απολαύσουν την εκδήλωση στηρίζοντας έτσι τον πολιτισμό μας και  δίνοντας παράλληλα   χρώμα στην καθημερινότητά τους. 

Η κατάσταση της πανδημίας   μας  υποχρεώνει να τηρήσουμε επακριβώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα  για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Σεπτεμβρίου, 2021
Ώρα:
9:00 πμ - 11:30 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

ΟΠΑΠ Βόλβης
Phone
23970-21733
Email
info@opapvolvis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Ασπροβάλτα
Ασπροβάλτα
Δήμος Βόλβης, Θεσσαλονίκη 57021 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο