Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου – ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι μία συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονιας, των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Πειραματικού Γυμνασίου – ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των Συμβούλων Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας και του Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Η διοργάνωση έχει ως στόχο όχι μόνο να ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με τη ρομποτική αλλά και να προωθήσει τις αρχές της δημιουργικότητας και της συνεργασίας.

Αποτέλεσε μία γιορτή δημιουργίας και χαράς με την συμμετοχή 580 μαθητών από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, οι οποίοι κατασκεύασαν ρομποτικές συσκευές, συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες και ανέλαβαν πρωτοβουλίες, αναδεικνύοντας καινοτόμες ιδέες. Για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής στα νηπιαγωγεία, που αποτέλεσαν τους « μεγάλους» πρωταγωνιστές !

Το Νηπιαγωγείο Στίβου απέσπασε το Βραβείο βέλτιστης μαθησιακής εμπειρίας , με τις ” Ρομποδιαδρομές στη Βόλβη”. Η εργασία σχεδιάστηκε συνδυάζοντας τις σύγχρονες τεχνολογίες με την διαθεματικότητα και την τοπική ιστορία και κληρονομιά .

“Οι λιλιπούτειοι επιστήμονες” μυήθηκαν στον προγραμματισμό και στην αλγοριθμική σκέψη μέσα από το σχεδιασμό κατάλληλου εκπαιδευτικού σεναρίου με παιγνιώδη χαρακτήρα. Κατασκεύασαν μια μακέτα με τα τοπόσημα του Δήμου Βόλβης, όπως οι Νυμφόπετρες, ο πλάτανος του Σχολαρίου, το κάστρο της Ρεντίνας, ο Άγιος Γεώργιος Ασπροβάλτας- Στεφανινών και αφού κωδικοποίησαν, προγραμμάτισαν Ρομποδιαδρομές στο Δήμο Βόλβης γνωρίζοντας τα μνημεία του τόπου τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο