Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού από τον  Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στίβου «Άγιος Γεώργιος». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Δημήτριος Κουκουλεκίδης ως εκπρόσωπος της μητρόπολης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, η κ. Μαγδαληνή Φιλιππιάδου εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Δήμου Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας , αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλβης. Ακόμη συμμετείχαν ένστολες αντιπροσωπείες από τους ποντιακούς πολιτιστικούς συλλόγους της Ασπροβάλτας, του Σταυρού και του Ξηροποτάμου, τον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Βρασνών καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία και στην συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την σύμβουλο της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κας. Μαγδαληνή Φιλιππιάδου, τον δήμαρχο Δήμου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Ιορδανίδη και τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Π κ. Επιτρόπου Παναγιώτη. Έπειτα έγινε απαγγελία ποιημάτων από τον κ. Πόλυ Καρακασίδη και η κεντρική ομιλία εκφωνήθηκε από τον κ. Στέφανο Τανιμανίδη, ιστορικό συγγραφέα και επίτιμο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Στην συνέχεια κάτω από καταρρακτώδη βροχή κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων. Μετά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου μαζί με τον χοροδιδάσκαλό τους έπαιξαν με  την συνοδεία της ποντιακής λύρας τραγούδια και χόρεψαν τον πυρρίχιο χορό. Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον εθνικό ύμνο. Στο τέλος υπήρχε μπουφές με κεράσματα από τις κυρίες του συλλόγου και του χωριού, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά καθώς και όλους όσους συνέβαλαν  για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο