Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρέθουσας ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού κ Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης πραγματοποίησε την πρώτη ημερίδα με τίτλο “Δρόμοι Ιστορίας κ Πολιτισμού Δήμου Βόλβης- Αρέθουσα”.

Η εκδήλωση είχε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος εισηγήθηκε ο κ. Μπούμπας Απόστολος αρχαιολόγος. Η εισήγηση του είχε θέμα την ιστορία της Αρέθουσας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Το δεύτερο μέρος αφορούσε την λαογραφία της Αρέθουσας , το οποίο εισηγήθηκε η κα Σαρακατσιάνου Δέσποινα ως εκπρόσωπος του συλλόγου γυναικών.

Την μουσική επένδυση επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Σταύρος Καραμάνης, ενώ οι κύριες του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία προσέφεραν όλες οι γυναίκες του χωριού.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού ο κ. Δημήτρης Πασσιάς σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών και την κοινότητα . Όπως δήλωσε και η πρόεδρος του οργανισμού Μαρία Δαγκλή “ήταν ένα όραμα το οποίο συμμερίστηκε ο κος Πασσιάς Δημήτρης και του έδωσε σάρκα και οστά. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και του εύχομαι να έχει δύναμη ώστε να διοργανώσουμε σύντομα την επόμενη “στάση ” των δρόμων ιστορίας και πολιτισμού αυτού του τόσο ευλογημένου τόπου, του δήμου Βόλβης”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας, η πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Κική Τσουραλάκη, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Σαββόπουλος , Νίκος Πανταζίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κοροσίδης, Στοίτσας Δημήτρης, Γιώργος Τσολάκης, οι πρόεδροι Δημήτρης Λουκάς, Κώστας Χαριτωνίδης, Παρασκευάς Ηλίας, Αντώνης Ιατρού, εκπρόσωποι της Πρώτης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, του τοπικού συμβουλίου Ασπροβάλτας και Φιλαδελφείου καθώς και ο εφημέριος του χωριού πατήρ Αλκιβιάδης Ζιώγας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο