Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία “μουσική εσπερίδα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής” στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Αρέθουσας.

Η μουσική εκδήλωση ήταν μια συνεργασία του Μαξίμειου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης “Άγιος Νικήτας ο Νέος” και του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης.

Στην μουσική εσπερίδα συμμετείχαν ο βυζαντινός χορός του τμήματος βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής του Μαξίμειου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Ζαρκαντζά καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης με μαέστρο τον κ. Σταύρο Καραμάνη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν βυζαντινούς ύμνους και ευρωπαϊκή έντεχνη μουσική. Η μουσική εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία και ερέθισμα για τους νέους να γνωρίσουν την βυζαντινή υμνολογία, να διδαχτούν το ύφος και το ήθος της Ψαλτικής Τέχνης και να ασχοληθούν με την θεία τέχνη του Ιερού Δαμασκηνού διασώζοντας την ψαλτική μας παράδοση.

Τα αναλόγια των ιερών ναών μας χρειάζονται να στελεχωθούν με νέους κυρίους ανθρώπους, με ξεχωριστές και ωραίες φωνές που θα λάβουν την ευθύνη του Ιερού Διακονήματος, μια αξία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη καλλιτεχνία.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο