Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Γυναικών Νέας Απολλωνίας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στο δημοτικό σχολείο της  Νέας  Απολλωνίας την Παρασκευή 24/06/2022 στις 20:00 το βράδυ.

Πλήθος κόσμου, είχε την χαρά να παρακολουθήσει ομιλία της συγγραφέως Ζωγραφιάς Τσαβέα για την παρουσίαση των δύο βιβλίων της: «Το λουλούδι της ψυχής» και «Όταν το φεγγάρι έκλεισε τα μάτια», καθώς και αφήγηση  αποσπασμάτων των βιβλίων.

Και στα δύο βιβλία, η συγγραφέας αφηγείται τα δύσκολα και τρομακτικά χρόνια που βίωσαν οι Έλληνες κατά την διάρκεια του πολέμου, το δράμα, τον προσωπικό ξεριζωμό την ανελέητη μοίρα, την δύναμη της αγάπης  και της φιλίας, την πίστη και την ελπίδα να ξαναστήσουν την ζωή τους από την αρχή, τις λεηλασίες  στην Ελληνική Κοινότητα στη Σμύρνη, τη σφαγή και των βιασμό των Ελλήνων.

Στο αφιέρωμα αυτό, σκοπός όλων όσων συμμετείχαν είναι να αποτίσουνε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στην ιερή μνήμη όλων αυτών που έχασαν την ζωή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π  Δήμου Βόλβης κ. Παναγιώτης  Επιτρόπου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλβης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Οργανισμών.

Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες στην κ. Ζωγραφιά Τσαβέα καθώς και στην σύμπραξη όλων των παρευρισκομένων συλλόγων, φορέων, ενώσεων και πλήθος κόσμου για την συμμετοχή και παρουσία τους στην   πραγματοποίηση μιας επιτυχούς εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης κ. Παναγιώτη  Επιτρόπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

Σύμπραξη χορωδιών:

  • Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού “Μέγας Αλέξανδρος”

Καθώς και

  • τα χορευτικά τμήματα του Προοδευτικού Συλλόγου Γυναικών Νέας Απολλωνίας
  • και η Μαέστρος Νίκη Καραγκιόζη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο