Για δεύτερη χρονιά οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν το Πάσχα με πολύ διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας.

Οι παραδόσεις των άγιων ημερών, λοιπόν, δε χρειάζεται να αλλάξουν γιατί είναι αυτές που υπενθυμίζουν στην οικογένεια ότι υπάρχει μια συνέχεια, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους τρόπους που αναπτύσσουν στα παιδιά την συναισθηματική ασφάλεια και συνέπεια μέσω της διατήρησης των εθίμων χρόνο με το χρόνο. Ανοιξιάτικες μέρες χαρμολύπης, οι οποίες ενισχύονται από το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Χριστού.

Για αυτό το λόγο ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα διαδικτυακό πασχαλινό εργαστήρι δημιουργίας που διοργανώνει από την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου και για 14 μέρες.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τον πασχαλινό εθιμικό κύκλο της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης το Πάσχα. Για κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας και της Διακαινησίμου προτείνεται και μια ξεχωριστή δραστηριότητα. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά θα μάθουν για τον παραδοσιακό εορτασμό των ημερών, το βαθύτερο συμβολισμό τους και εν συνεχεία θα κάνουν πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές, θα διακοσμήσουν με διάφορες τεχνικές αυγά, θα ακούσουν ιστορίες της παράδοσης μας, παραμύθια και ποιήματα αλλά και ύμνους της εκκλησίας μας, θα φτιάξουν νόστιμες συνταγές μαγειρικής αλλά και θα πειραματιστούν με φυσικά υλικά.  Η συμμετοχή στις πολύ όμορφες εορταστικές δράσεις θα γίνεται μέσω της σελίδας  του  ΟΠΑΠ και θα έχουν άμεση πρόσβαση όλοι.

Σ΄ αυτό το σημείο θερμές ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους όσους συνέβαλαν με την ευγενική προσφορά τους να δημιουργηθεί αυτό το Πασχαλινό διαδικτυακό πρόγραμμα και συγκεκριμένα, στις εκπαιδευτικούς Βαρυτίμη Αλεξανδρίδου και την Αβράμπεκη Πένυ, στο προσωπικό των ΚΔΑΠ Γερακούδη Κική και Λίλη Αναστασία, στην υπεύθυνη του τμήματος δημιουργικής απασχόλησης του πολιτιστικού συλλόγου Νικομηδινού Μαρία Μαλακοζή, στην μουσικοδιδάσκαλο Νίκη Καραγκιόζη και στο μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ Θεοχάρη Καρακεχαγιά.

Προσπαθήστε να τηρήσετε τα έθιμα και να ζήσετε τη μαγεία! Τα παιδιά θα το θυμούνται σαν κάτι διαφορετικό. Όσο πιο έντονα ζουν κάθε ημέρα τόσο πιο καλά αποτυπώνονται στο μυαλό τους οι αξίες της κάθε στιγμής.

Και να θυμάστε

Να γιορτάσουμε, όχι με την παλαιά ζύμη

Της κακίας και της πονηρίας

Αλλά με την ζύμη της ειλικρίνειας και της αλήθειας.

(από το αποστολικό ανάγνωσμα της Μ. Παρασκευής)

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο