Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς Δήμου Βόλβης 2022 την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στο Αμφιθέατρο Σταυρού.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, απευθυνόμενος στους επιτυχόντες την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, τους ευχήθηκε ολόψυχα καλή συνέχεια στις σπουδές τους και τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Βόλβης θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης τους.

Εκτός των μαθητών που βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους βραβεύθηκαν επίσης φορείς και άτομα  για την κοινωνική τους προσφορά, τον αθλητισμό και την Παιδεία. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας τόνισε σχετικά:

“Θα αρχίσω με όσους και όσες αγωνίστηκαν για να προασπίσουν τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Δήμου μας. Πρόκειται για το ιατρικό νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό του κέντρο υγείας Νέας Μαδύτου τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας γιατί στάθηκαν στο πλευρό όσων υπέφεραν και συνεχίζουν

Δεν είναι μόνο η υγεία πολύτιμο αγαθό αλλά και η ελευθερία. Για αυτήν την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα πριν από 200 χρόνια εκατοντάδες μοναχοί του Αγίου όρους έδωσαν τη ζωή τους λίγα χιλιόμετρα μακριά από εδώ στα στενά της Ρεντίνας πολεμώντας τους Τούρκους. Μέσω του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου όρους και Αρδαμερίου της αποτίουμε φόρο τιμής για την αυτοθυσία τους και αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους δίνοντας υπόσχεσαι ότι δεν θα τους ξεχάσουμε.

Οι αγώνες του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και το απαράμιλλο σθένος που τον χαρακτηρίζει είναι ο λόγος που τιμούμε απόψε το συμπατριώτη μας από τον Ευαγγελισμό Γιώργο Αυγουστίδη.

Η κοινωνική προσφορά φέρνουν απόψε τιμώμενο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βρασνών για τις επαναλαμβανόμενες αιμοδοσίες και την αξιόλογη τράπεζα αίματος.

Βραβεύουμε επίσης απόψε το προσωπικό του κέντρου πληροφόρησης του φορέα διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης που εδρεύει στην Απολλωνία και ξεναγεί σχολεία από όλη τη Μακεδονία στις όμορφες γωνιές της λίμνης Βόλβης και των Μακεδονικών Τεμπών. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους.

Ένας άλλος νέος του τόπου μας τιμά τα Ελληνικά χρώματα μέσω του αθλητισμού. Πρόκειται για το Θανάση Παρασκευά από το Σκεπαστό χρυσό Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδος στο δέκαθλο. Μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις του τον ευχαριστούμε να τον δούμε στο βάθρο και άλλων μεγάλων διοργανώσεων όπως των Ολυμπιακών αγώνων ακούγοντας μαζί του τον εθνικό μας ύμνο.

Στους τιμώμενους της βραδιάς είναι και ένας σύλλογος που άνοιξε νέο κεφάλαιο στην προβολή του τόπου μας αναδεικνύοντας άγνωστα σημεία με φυσικό κάλλος του περιβάλλοντος παράλληλα με τα αθλητικά ιδεώδη σε μικρούς και μεγάλους. Ο Φυσιολατρικός ορειβατικός σύλλογος Σταυρού.

Βραβεύουμε επίσης τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας που έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση βιβλίου για τις αλησμόνητες πατρίδες

Τέλος τιμούμε απόψε τον Κωνσταντίνο Τσολάκη ένα νεαρό ταλαντούχο μουσικό από το Στίβος που διαδίδει τους ήχους της Ποντιακής μουσικής”

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο