Η διαδικασία της μάθησης είναι ένα ταξίδι ήχων, μελωδιών και ρυθμών και εξελίσσεται μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι, το χορό, το παίξιμο των οργάνων και την δραματοποίηση και μουσική επένδυση των ιστοριών μας. Με ήχο, κίνηση και χρώμα, με παραμύθια και παιχνίδια, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο της μουσικής:

  • Εξερευνούν τα στοιχεία της μουσικής (ρυθμό, μελωδία, ηχόχρωμα κ.λπ.), έρχονται σε επαφή με τη μουσική  και μαθαίνουν να συνεργάζονται σε δραστηριότητες ακρόασης, σύνθεσης, εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμού.
  • Παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, κατασκευάζουν αυτοσχέδια δικά τους και προετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους στη μουσική, γνωρίζοντας από κοντά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στις υπόλοιπες τάξεις της Σχολής.

Η μουσική προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό. Ενεργοποιεί την φαντασία, προκαλεί την έκφραση, εξασκεί την παρατηρητικότητα. Βοηθάει στη συγκέντρωση, εκτονώνει, οξύνει την αντίληψη του παιδιού που μαθαίνει να συνεργάζεται μέσα σε μια ομάδα  και τονώνει την αυτοπεποίθησή του.Η επιστράτευση της φαντασίας και της προσπάθειας μέσα στο πλαίσιο της ομάδας, οδηγεί τους μικρούς μας φίλους σε ασφαλείς δρόμους υπευθυνότητας και αυτοσυγκέντρωσης, που θα αποδειχθούν απόλυτα χρήσιμοι στη σχολική ζωή του παιδιού και στην επαγγελματική ζωή του ενήλικα.
Η μουσική βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης. Η μουσική κάνει τα παιδιά εξυπνότερα. Η μουσική κάνει τα παιδιά κοινωνικότερα.

Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών ως 7 ετών. Το μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα .

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα γραφεία του Ο.Π.Α.Π. δήμου Βόλβης τηλ 2397021727
Υπεύθυνη καθηγήτρια Καραγκιόζη Νίκη 6979659918

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο