Ο  Ο.Π.Α.Π.  ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ  αξιοποίησε φέτος  τον ψηφιακό κόσμο με πολλές εφαρμογές για να προσφέρει στα παιδιά ευχάριστες στιγμές. Τα παιδιά έζησαν κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων μέσω διαδικτύου με αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών και παραμυθιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πειράματα φυσικής αλλά και με διασκεδαστικά παιχνίδια και μαγειρική.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης

1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Δεκαπέντε βίντεο  με παραμύθια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πειράματα φυσικής, συνταγές και παιχνίδια.

Με όρεξη, φαντασία και δημιουργία ο Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης  άνοιξε την πύλη προσφέροντας στους μικρούς του φίλους και δημότες ηλικίας από 2 έως 12 ετών και όχι μόνo… ένα διαδικτυακό εορταστικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι όπου  για 12 ημέρες  μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021 οι μικροί και μεγάλοι φίλοι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων μέσω διαδικτύου με αφηγήσεις παραμυθιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πειράματα φυσικής αλλά και με διασκεδαστικά παιχνίδια και μαγειρική. Στο εργαστήρι ταξίδεψαν νοερά σε κόσμους φανταστικούς μέσω των παραμυθιών, έπαιξαν, μαγείρεψαν και πειραματίστηκαν με φυσικά υλικά.

2. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη όλης της περιοχής  όπου ο χρήστης πατώντας πάνω σε κάθε χωριό είχε τη δυνατότητα να ακούσει και να δει τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Μία εφαρμογή που σκοπό είχε να βοηθήσει τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες καθώς και να μάθουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής  μας.

3. ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ

Ο Ο.Π.Α.Π με έναν ξεχωριστό τρόπο έστειλε τις ευχές στους δημότες. Με την εθελοντική συμμετοχή των μουσικών του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης  δημιούργησε ένα εορταστικό οπτικοακουστικό σποτ όπου ακούγονταν ευχές και μελωδίες.

Ο Ο.Π.Α.Π. ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς του για την  εθελοντική συμμετοχή στη  δημιουργία του εορταστικού οπτικοακουστικού σποτ, συγκεκριμένα στον Σταυρό Καραμάνη, Κεχαΐδη Γιώργο, Καραπινίδη Δημήτρη,  Καραπινίδη Άγγελο,  Γιακουμίδη Διαμαντή, Νίκη Καραγκιόζη και στην Καραμάνη Βασιλική. Επίσης, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σ΄ όλους όσους συνέβαλαν με την ευγενική προσφορά τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»  και συγκεκριμένα στην εκπαιδευτικό Βαρυτίμη Αλεξανδρίδου, στην συγγραφέα Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου, στην ομάδα Μελωμύθι, που απαρτίζεται από τον Δημήτρη Τριχάκη και την Αβράμπεκη Πένυ, στους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ Γερακούδη Κική και Λίλη Αναστασία,  στην θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Σταυρού, στην παιδική εφηβική χορωδία Νέας Μαδύτου – ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης και στο μέλος του Δ.Σ του Ο.Π.Α.Π. Θεοχάρη Καρακεχαγιά.

Όλες οι εφαρμογές είναι δημοσιευμένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Π.(opapvolvis.gr),  και στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό (https://kids.opapvolvis.gr/), στο Facebook του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βολβης (https://www.facebook.com/Opap.D.Volvis) και στη Δημόσια Ομάδα Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης ( https://www.facebook.com/groups).

Η συμμετοχή στις πολύ όμορφες εορταστικές δράσεις πραγματοποιήθηκε μέσω της σελίδας  του  Ο.Π.Α.Π. και  είχαν άμεση  και δωρεάν πρόσβαση όλοι.

Αξιοσημείωτο γεγονός  για τις τρεις παραπάνω δράσεις ήταν  η μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο αριθμός ατόμων που παρακολούθησαν τις αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Π. και στους άλλους λογαριασμούς του FB ξεπέρασαν τις 6.500  και οι εμφανίσεις σελίδων περιεχομένου ήταν πάνω από 75.000, κατά τις ημέρες των εορτών από 20/12/2020 έως και τις 6/1/2021.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που με τόση αγάπη αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθειά μας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, σε αυτή την κρίσιμη μάχη με την πανδημία, τα χαμόγελα των παιδιών μας είναι η ζωντανή ελπίδα σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο