Με την εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο Αμφιθέατρο Σταυρού την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο εορτασμός  για την μάχη της Ρεντίνας που οργάνωσε ο  Δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.  

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος ως φορέας Πολιτισμού του Δήμου Βόλβης είχε ως κύριο έργο την αναζήτηση ιστορικών στοιχείων του τόπου μας, την οργάνωση των εκδηλώσεων  την  προβολή και  ανάδειξη της σημαντικής ιστορικής μάχης που ελάχιστα έχει προβληθεί στην ιστορία της εθνεγερσίας του 1821. Έτσι  ακολουθώντας το δρόμο της ευθύνης και του χρέους απέναντι στην ιστορία με την αναζήτηση ιστορικών στοιχείων που έμειναν στη αφάνεια μέχρι σήμερα και με κατάλληλες ενέργειες προέβει στην προβολή και ανάδειξη της ιστορικής Μάχης της Ρεντίνας. Για τον Οργανισμό το έργο αυτό πρέπει να είναι συνεχές και αδιάλειπτο

Αρωγός και συμπαραστάτης σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας ο οποίος με ευαισθησία και συνεχές ενδιαφέρον για την καθιέρωση της ιστορικής μάχης και πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων προέβει στις παρακάτω σημαντικές ενέργειες: 

Εισηγήθηκε πρόταση στο Δημοτικό συμβούλιο και έλαβε ομόφωνα πανηγυρικό ψήφισμα να εορτάζεται κάθε χρόνο η μάχη της Ρεντίνας.  

Προέβει στην ανέγερση μνημείου των Ηρώων της μάχης της Ρεντίνας στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας Μοδίου.  

Κατά την προετοιμασία της συνδιοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων για την μάχη της Ρεντίνας του Δήμου Βόλβης με την Ιερά Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου είχαμε πολύτιμη βοήθεια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο με την στοχευμένη καθοδήγησή του.  

Για την συμβολή τους με κάθε τρόπο  στην επιτυχία των εκδηλώσεων  ευχαριστούμε  θερμά: 

Την  1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ για την διάθεση αντιπροσωπείας στην εκδήλωση

Τον πρόεδρο της Κοινότητας Μοδίου κ. Αθανάσιο Κωστούδη για την προετοιμασία του χώρου εκδήλωσης στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Μοδίου.

Τον σύμβουλο της Κοινότητας Σταυρού και μέλος του ΔΣ  Ο.Π.Α.Π  κ. Θεοχάρη Καρακεχαγιά για την προετοιμασία του χώρου εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο Σταυρού.

Τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου φυσικών στο 2ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τσερμπάκ Κύριλλο για την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου.  

Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Βόλβης που συμμετείχαν στην εκδήλωση:  

  • ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΕΤΟΣ» Α. ΣΤΑΥΡΟΥ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 
  • ΞΕΝΙΤΕΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ «ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ» 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΒΟΛΒΗΣ  
  • ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Ν. ΒΡΑΣΝΩΝ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΜΑΔΥΤΟΥ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΔΙΟΥ 
  • ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ 
  • ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ΠΡΟΦΗΤΗ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΩΤΩΝ  
  • ΠΟΛΙΤ. ΣΥΛ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟΥ 
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΟΥΔΑΣ 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με την επωνυμία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ» όπως:

Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ»  Σερρών.  

Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ»  του ομώνυμου χωριού  των Σερρών.  

Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ» Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε επίσης και  τον Πολιτιστικό Συλλόγο Γερακαρούς “ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ” . 

 Ευχαριστούμε την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς “ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ”   για την αναπαράσταση της ορκωμοσίας και ιδιαίτερα την κα Εύα Τανούδη για την επιμέλεια των κειμένων και την σκηνοθεσία. 

Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ. Αθανάσιο Φροσύνη   και την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων κ. Στέλλα Μπαζακογιάννη, κ. Χάλιο Ηλία, που συνδιοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Βόλβης διαγωνισμό με θέμα: «1821-2021. 200 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό Αμφιθέατρο του Σταυρού, απονεμήθηκαν τα βραβεία σε αντιπροσώπους των σχολείων: 

Το Α’ βραβείο δόθηκε στο 3ο ειδικό Δημοτικό σχολείο,  

Το Β’ βραβείο δόθηκε στο δημοτικό σχολείο Μαδύτου και  

Το Γ’ βραβείο στο 22ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου. 

Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν!!  

Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις Τζιαμπίρης και ιδιαίτερα τον διευθυντή εκδόσεων τον κ. Χρήστο Βάρφη για την προσφορά βιβλίων , που ήταν το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού. 

Ευχαριστούμε τον Προέδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειο Πάππα που μας τίμησε με την παρουσία του και για τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση της 15ης Ιουνίου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ. 

Ακολούθησαν τρεις εκλεκτές εισηγήσεις  από τον  μητροπολίτη Μαρωνείας  κ. Παντελεήμων με θέμα:  «Η συμβολή του Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου στον Εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Από  τη Θράκη  στη Χαλκιδική».

από την κα Σταυρούλα Μαυρογένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Η συμβολή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού στην Επανάσταση του 1821» και από την κα Στέλλα Κοντοπούλου Νηπιαγωγό, Αντιπρόεδρο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης, με θέμα : «Τα χωριά του Δήμου Βόλβης στα χρόνια της Επανάστασης του 1821».Τους ευχαριστούμε θερμά. 

Ευχαριστούμε τους μουσικούς του Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης κα Καραγκιόζη Νίκη, κ. Καραμάνη Σταύρο κ. Κεχαΐδη Γεώργιο, την ερμηνεύτρια Ηλιάνα Κοτσαλίζε και την Δικηγόρο και μέλος του ΔΣ Ο.Π.Α.Π κα Νάνου Εύα για την απαγγελία ποιημάτων. 

Ευχαριστούμε την κα Αιμιλία Βέντα, κα Μάγδα Λαφαζάνη, κ. Βασίλη Δημούδη και τον Κοτζαγερίδη Ιωάννη για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μάχη της Ρεντίνας. 

Ευχαριστούμε πολύ για την συμβολή τους τον πατέρα Δημήτριο Κουκουλεκίδη, τον κ. Οδυσσέα Κάκο, το Κέντρο Νεότητας Χαλάστρας Κ.Π.Ο.Δ.Δ ,τον κ. Σταύρο Κούρτη, τον κ. Κωνσταντίνο Κάλφα και τον κ. Καραμανώλη Γεώργιο. 

Τον μουσικοσυνθέτη κ, Πασχάλη Τόνιο που μας παραχώρησε την άδεια να ακουσθεί ο ύμνος του Εμμανουήλ Παππά.  

ΠΑΣΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Α.Π ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και Βίντεο

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο