Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ταυτόχρονα πανηγυρίζουμε με θρησκευτική κατάνυξη  τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

  Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος και συμβολικός, αφού φέτος  συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση και την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

  Η Ελληνική Επανάσταση του 1821  δεν  ήταν ούτε κίνημα  ούτε αποστασία, όπως η Οθωμανική αυτοκρατορία ήθελε να την ονομάζει. Ο αγώνας του 1821 είχε χαρακτηριστικά επανάστασης με την έννοια της  ανατροπής κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων εκείνης της εποχής. Ήταν αγώνας για την ανεξαρτησία, αγώνας  καθολικός,  ιερός και δίκαιος,  αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» που παραδειγμάτισε και ενέπνευσε τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, καθώς και άλλους σκλαβωμένους λαούς.  

  Η Ελληνική Επανάσταση ήταν  ένα γεγονός  μεγίστης σημασίας όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλα τα έθνη, αφού το ελληνικό  έθνος  ήταν το πρώτο στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο σήκωσε το ανάστημα του σε μία αυτοκρατορία και την πολέμησε χωρίς οργανωμένο στρατό επιτυγχάνοντας την εθνική ανεξαρτησία του.

  Εμείς, ως απόγονοι της ένδοξης γενιάς των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και κληρονόμοι αυτής της σπουδαίας ιστορικής παρακαταθήκης, οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα και παραδείγματα από  τα ιστορικά γεγονότα και τις θυσίες τους. Αυτές οι αξίες και τα ιδανικά, όπως η πίστη στον αγώνα και η ισχυρή θέληση  για την απόκτηση  ελευθερίας, για τα οποία πολέμησαν μέχρις εσχάτων, ας μας εμπνέουν και ας αποτελούν το ζώπυρο που θα μας εμψυχώνει, ώστε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με θάρρος και αυταπάρνηση την Εθνικὴ ανεξαρτησία μας απὸ κάθε ξένη επιβολὴ.

Χρόνια πολλά!

ΠΑΣΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο.Π.Α.Π  ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο