Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 5μ.μ στον Σταυρόο αγιασμός και τα εγκαίνια της νέας δομής Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Σταυρού που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ  «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» .

Οι δύο νέες καλαίσθητες αίθουσες, βρίσκονται στον χώρο του γυμνασίου στον Σταυρό που στεγάζει τις δραστηριότητες του νέου Κ.Δ.Α.Π. και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με ωράριο λειτουργίας  από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Βασικός σκοπός της νέας δομής Κ.Δ.Α.Π. είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων. Επιπλέον, μέσα από τις δραστηριότητες του Κ.Δ.Α.Π., προωθείται η ομαδικότητα, η συνεργασία, και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών.

Ο αγιασμός  τελέστηκε από τον Πάτερ Παναγιώτη του Ιερού Ναού Αγίου Αυξεντίου Σταυρού.

 Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης κ. Επιτρόπου Παναγιώτης, αφού ευχαρίστησε θερμά όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια ανέφερε ότι: «Η νέα δομή ΚΔΑΠ είναι ένας  χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών  και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να διασκεδάσουν εξελίσσοντας τη φαντασία και τη μάθηση. Πριν μερικούς μήνες, είχαμε δεσμευτεί ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς θα ξεκινούσε η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη νέα δομή με περισσότερους ωφελούμενους για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των γονέων-κηδεμόνων. Θα  συνεχίσουμε την προσπάθεια καθώς δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν και θα το πράξουμε με τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Λιάμα Διαμαντή, τη στήριξη και άριστη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλβης ώστε να γίνει ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των συμπολιτών μας  και  με μεγάλη μου χαρά παραδίδω  στα παιδιά και τις οικογένειές τους, το καινούργιο τους σπίτι».

Οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία  να ξεναγηθούν στις δύο αίθουσες της νέας δομής Κ.Δ.Α.Π., ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο μπουφέ έξω από τον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του γυμνασίου.

Ακολούθησε, μια υπέροχη μουσική παράσταση μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου για “όλα τα παιδιά” με βάση δύο συστατικά, δύο όργανα, ένα προορισμό που δεν είναι άλλο από το ταξίδι στο κόσμο των παραμυθιών, των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Η μουσική παράσταση ήταν μια αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία μουσικής από την oμάδα Μελωμύθι “Τα παιδιά της Γης” με την Πέννυ Αβράμπεκη (Αφήγηση, ακορντεόν) και τον Δημήτρη Τριχάκη (Τραγούδι, λαούτο).

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Λιάμας Διαμαντής, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλβης κα. Σαλέπη Στέλλα, η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλβης  κα. Παντσάκη Σουλτάνα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης κα Κοντοπούλου Στυλιανή και κ. Καρακεχαγιάς Θεοχάρης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρού κ. Ευθύμιος  Μπλεμπιτζόγλου, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Βαφειάδου Μυρσίνη, το προσωπικό των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Βόλβης καθώς και γονείς με τα ωφελούμενα παιδιά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Στείλετε μας Μήνυμα

    Translation

    Copyright © 2019 by opapvolvis.gr. All rights reserved. Powered by ATG Digital

    Μετάβαση στο περιεχόμενο